Thursday , November 30 2023
Noutati

Biserica Fortificata

Unde as putea vizita o biserica fortificata in Romania?

In mod evident exista persoane care si-ar dori sa poata vizita cel putin o biserica fortificata in Romania. Cei care isi doresc sa viziteze o astfel de biserica, se intreaba cel mai probabil in ce localitati exista astfel de biserici.

Cu cat afla mai multe informatii, cu atat le este mai usor sa se decida care este biserica pe care sa o viziteze. In Romania exista mai multe astfel de biserici, iar cele mai multe se afla in Transilvania.

Vom discuta despre acest subiect si vom oferi informatii concrete, care sa ajute fiecare persoana sa faca alegerea potrivita. Asadar, sa vedem care sunt optiunile cele mai populare cand vine vorba despre o asemenea biserica.

Biserica fortificata in Romania: Optiuni

Exista multe optiuni atunci cand vine vorba despre bisericile fortificate, asa ca haideti sa le enumeram in continuare!

1. Biserica fortificata Prejmer

Atunci cand aducem in disuctie bisericile fortificate din Romania, incepem sa mentionam mai intai de toate biserica de la Prejmer. Este foarte probabil sa va intrebati de este aceasta prima biserica enumerata.

Biserica FortificataEi bine, deoarece este una dintre cele mai cunoscute biserici evangheliste fortificate din intreaga zona de est a continentului Europa. In Romania este fara doar si poate, cea mai cunoscuta biserica evanghelista fortificata.

Se afla in judetul Brasov, la o distanta nu tocmai mare de oras (15 kilometri). Aceasta biserica a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO si in faimosul Ghid Verde Michelin. Este singura dintre bisericile fortificate cu trei stele Michelin. De fapt, nu exista obiectiv turistic in tara care sa aiba trei astfel de stele.

De mentionat este faptul ca discutam despre o biserica ale carei baze au fost puse in anul 1218 de catre Cavalerii Teutoni.

2. Biserica de la Viscri

Tot in judetul Brasov se afla si biserica fortificata de la Viscri. Aici discutam de asemenea despre o biserica inclusa in Patrimoniul UNESCO. Aceasta biserica si cea de la Prejmer au in comun mai multe lucruri. In primul rand, sunt amandoua situate in acelasi judet (Brasov).

Ambele sunt de asemenea incluse in Patrimoniul UNESCO, din acelasi an 1999. De mentionat in ceea ce priveste aceasta biserica este faptul ca a fost construita in secolul al XIII-lea. Constructia a fost efectuata pe locul unei vechi bazilici romane din secolul al XII.

Precizam faptul ca in secolul al XV-lea biserica a fost supusa unor modificari. I-au fost adaugate turnuri, bastioane si chiar si ziduri de aparare. Practic, in acel moment biserica a devenit una fortificata.

Si in anul curent, biserica este foarte bine conservata si vizitata de turisti din Romania dar si din strainatate. Aceasta biserica a devenit si mai populara de cand in Viscri si-a cumparat printul Charles. Cei care aleg sa viziteze aceasta biserica mai pot vizita si un muzeu. Acesta prezinta obiecte si straie populare ale sasilor care au locuit in zona.

3. Biserica fortificata Valea Viilor

Tot in Transilvania dar de data aceasta in judetul Sibiu, se Biserica fortificata din Valea Viilor. Aceasta este de asemenea inclusa in Patrimoniul UNESCO. Stilul de constructie al bisericii este gotic iar biserica a fost construita in secolul al XV-lea.

Odata cu trecerea anilor, biserica a fost supusa reconditionarii si renovarii. Chiar si acum sunt pastrate nenumarate obiecte vechi deosebit de valoroase, cum ar fi baldachinul, orga, stranele si altarul sau altarul. De asemenea, si hersa bisericii este pastrata inca din anul 1525.

Exista optiuni interesante asadar, cand vine vorba despre vizitarea bisericilor fortificate (acestea au fost cateva exemple.

Close