Wednesday , December 6 2023
Noutati

Robineti Industriali

Robineti Industriali

Acesti Robineti Industriali pot fi de diferite tipuri. Putem enumera: robineti cu ventil, robineti cu sertar, robineti cu sfera, robineti de retinere, robineti fluture. Putem asimila robinetilor industriali si compensatorii, filtrele y, hidrantii, actionari, flansele, garniturile si fittingurile.

Caracteristicile robinetilor industriali sunt: designul si executia grafica, dimensiunile, flansele de legatura, testele de presiune. La executia filtrelor y se au in vedere: dimensiunile acestora, conexiunile flanselor si testele. Hidrantii pot fi subterani sau de suprafata. De regula, specificatiile acestora sunt prevazute in fisa tehnica. Fitingurile sunt fabricate din alama, otel, fonta sau inox. In categora fittingurilor intra: coturi, mufe, reductii, niple. Robinetii pot fi confectionati din fonta, otel sau inox.

Robineti Industriali

Robinetii pot fi confectionati si din plastic, bronz, fonta cenusie si ductila, otel carbon, otel slab aliat, otel inox, materiale inalt aliate si super aliate. Robineti industriali sunt fabricati in conformitate cu anumite standarde. Exista organizatii de standardizare. Principalele standarde sunt: API – American Petroleum Institute, ASME – American Society of Mechanical Engineers, ISO – International Organization for Standardization, DIN – Deutsches Institut Fur Normung.

Robineti IndustrialiCand vorbim despre clasificarea materialului din care este confectionat robinetul ne referim mai exact la materialul din care este alcatuit corpul robinetului. Plasticul se utilizeaza in special in industria chimica. Bronzul are o rezistanta buna la coroziune. Presupune costuri mai mici de productie decat alte materiale. Fonta cenusie nu se recomanda pentru temperaturi joase. Otel carbon este usor de turnat. Este materialul de baza utilizat pentru robinetii industriali. Otel slab aliat necesita tratare termica. Otel inox este usor de prelucrat si sudat. Are o rezistenta inalta la coroziune. Materialele inalt aliate sunt foarte scumpe. Acestea sunt dificil de prelucrat si sudat.

Robineti Industriali

Etansarea unui robinet face referire la garnituri. Garniturile sunt necesare pentru confectionarea oricarui robinet. Pot fi confectionate din o varietate de materiale. Robineti industriali au garnituri intre partile fixe componente. Aceste parti se regasesc in afara zonelor sub presiune. Garniturile pot fi confectionate din teflon. Mai pot fi confectionate si din grafit. Mai este utilizata si tabla de otel. Robinetii dispun si de dispozitive de actionare. Aceste dispozitive pot fi manuale, electrice, pneumatice, hidraulice.

Close